Powerlifting

Powerliften is een sport waarbij kracht centraal staat.

Het doel van Powerliften is om te leren bewegen op drie basis oefeningen. Op competitief niveau is het doel om een zo hoog mogelijk totaal te behalen in:

  1. Squat 
  2. Bench Press
  3. Deadlift

Deze drie oefeningen hebben een grote overdracht naar bewegingen in het alledaags leven. Met andere woorden, het maakt je sterker en fitter om goed te functioneren thuis, op werk, of op school. De lage complexiteit van powerliften maakt het ook een interessante oplossing wanneer je blessures hebt.

De fysieke voordelen van powerliften zijn onder andere een verbeterde balans, stabiliteit, en botdensiteit, maar ook verbetert denkvermogen, reactievermogen, en vermindering van stress. Het is dus goed voor jong en oud (!) en man en vrouw (!). Krachttraining is de beste manier om af te vallen en vertrouwen te vergroten. Een klein weetje: powerliften vertraagt het verouderingsproces. Je ziet er jonger uit!

 

Class setup:

Afhankelijk van de les wordt er focus gelegd op een van de drie ” lifts”  en een dag met een combinatie. Het doel van de les is het technisch correct uitvoeren van de oefeningen. 

1. Algemene warming up.

2. Technische uitleg van de lift.

3. Gym programma + focus op jouw specifieke noodzaak.

4. Accessory oefeningen.

Heb je een eigen schema? Dan kun je ook deelnemen aan de les. De coach let dan op de uitvoering van welke main lift je ook doet en geeft extra tips.