Gym

Iron Helix is een kracht- en conditioneringsgym gericht op de drie grote disciplines van fitness: High Intensity, Powerliften, en Olympisch Gewichtheffen.

Gecombineerd omvatten zij alle eigenschappen van krachtsport en conditietraining om gezond te worden of blijven in de breedste zin van het woord: Fysiek en Mentaal.

Iron Helix heeft zijn naam te danken aan de passie van beide eigenaar: hard trainen, ijzer, en wetenschap. “Iron Helix” betekend voor hen dan ook dat ijzer in hun DNA zit. 

“Iron” betekent ijzer. Rick en Max hebben een grote passie voor functioneel fitness en sport staat centraal in hun leven. Vooral barbell (de ijzeren stang) oefeningen vinden zij geweldig om uit te voeren. Hard trainen, veel (zwarte) koffiedrinken, en hard lachen is hun motto – echte ijzer verslaafden.

“Helix” is een onderdeel van een DNA streng. Een DNA streng bevat alle erfelijke informatie om jou te maken zoals je nu bent. Je kunt het zien als een soort blauwafdruk, een programma met een gedachte erachter. Dit sluit aan bij de wetenschappelijke gedachte van de gym, maar ook bij de mentaliteit van Rick en Max. Het is belangrijk om te trainen met een doel en gedachte erachter. Dit onderbouwen zij met feiten en wetenschap. 

Functioneel fitness draait namelijk om gezondheid en bewegen met alle voordeel van dien. Laten we plezier hebben.

Iron Helix staat voor Quality First, Safety Always. Daarom vragen wij eenieder om verantwoord met elkaar en met ons materiaal om te gaan. Het gaat immers om samen ons doel te bereiken en daarbij is iedereen welkom.